Compatibilitati zodiacale - zodia Leu

     Leul este al cincelea semn zodiacal. Zodia Leului este dominata de Soare, centru universului nostru si energia care ne alimenteaza existenta. Persoanele nascute sub acest semn se fac usor remarcate, mai ales ca le place sa fie in centrul atentiei. Leii sunt persoane foarte increzatoare in fortele proprii, in posibilitatile lor de a-si indeplini obiectivele pe care si le-au propus si datoriile pe care le au. Leii tipici sunt creativi si inventivi, sunt atenti, metodici, uneori cam dramatici, ambitiosi, independenti , cu un comportament nobil si atragator. Iubesc distractia, isi manifesta afectiunea, sunt lideri prin excelenta.
     Ca si trasaturi negative, Leii pot fi uneori mult prea autoritari, egoisti, uneori snobi chiar. Nu rar se intampla sa creada ca fara ei nu se poate, ca sunt persoane foarte speciale si importante, si nu ezita sa publice aceste lucruri, ceea ce le atrage sentimente nu tocmai placute din partea celor din jur.
     In domeniul profesional, sunt foarte buni manageri, directori, organizatori, oameni de afaceri. Leul este un semn de foc ce poate domina in intregime spatiul unde se gaseste si persoanele din anturaj.
     Punctele forte ale Leului sunt creativitatea, idealismul si leadership-ul. Posedand ambitie din belsug, este foarte posibil sa realizeze foarte multe in viata. Caldura si loialitatea de care dau dovada ii face parteneri si colaboratori placuti, in multe domenii.

Leul prezinta
- compatibilitate excelenta cu Berbec, Rac, Balanta, Sagetator si
- incompatibilitate cu Scorpion, Capricorn